bookhus 2.png

Tips til gode billeder af dit sommerhus

Opdateret: 23. sept. 2020

Billeder er afgørende, når lejer skal vælge sommerhus. Få tips til, hvordan du bedst tager billeder og hvilke billeder du skal tage, når du skal præsentere dit sommerhus. Billeder skaber først og fremmest troværdighed om, hvad lejer reelt får for sine penge. Men endnu vigtigere er det, at dine billeder skaber en forestilling om den ferie, lejer glæder sig til. Hvad de kan lave, og hvordan de som familie passer ind.Tips til at tage gode billeder af dit sommerhus


Forberedelse:

For at et boligbillede ser indbydende, skal motivet være roligt. Ryd op, skjul løse ledninger og fjern personlige ting og nogle af nipstingene. Selvom mange af vores ting er det, der giver sommerhuset charme, så skal der være plads til, at lejer kan se sig selv i sommerhuset. Sæt personlige og overflødige ting ud i haven eller garagen, mens du tager billeder.


Rengøring er også vigtigt, selvom det ikke er en fysisk fremvisning. Overflader skal være tørret af, bad og køkken skal glinse af renhed, og vinduerne skal være pudsede.

Slå græsset, sæt nye blomster i krukkerne og arrangér havemøblerne, så man kan visualisere udelivet.Lys:

Tænd alle lamper og træk gardinerne fra. Tag billeder, når der er mest muligt dagslys eller solskin gennem vinduerne. Det kan godt betyde, at du må tage billederne hen over en dag, hvor du starter i østvendte rum og slutter i de vestvendte. Selvom solen brager ind gennem vinduerne, er det vigtigt, at du tænder alle lamper. Hvis muligt, så placér dem i hjørnerne, så lyset bliver jævnt fordelt.


Du kan evt. alliere dig med en ven, der kan stå og lyse med en stærk lampe, når du tager billeder. I må prøve jer frem, om det er bedst at pege lampen ud i rummet, ind i det mørke hjørne eller ind mod en væg/loft, for at give det bedst mulige lys.


Vinkel og linjer:

Ejendomsbilleder har næsten altid vidvinkel på, for at man kan se hele rummet på én gang. Den mulighed har os almindelige udlejere sjældent. Du kan alligevel godt bruge tanken om vidvinkel for at få så meget med i hvert billede som muligt. Brede vinkler kan få rum til at se endnu større ud på en naturlig måde. Du kan f.eks. prøve at pege linsen ind i hjørnet af et rum og se, om det får rummet til at se større ud. Lej lidt med de forskellige vinkler for at se, hvorfra rummet tager sig bedst ud.


Hold lige linjer lige. Når du tager fotos af lodrette linjer, fx hvor en væg møder en anden væg, skal fotoet være lodret. Sørg for at linjen er helt lodret. Hvis du tager billeder af en vandret linje som horisonten, er det bedst at holde kameraet vandret, og sørg for at horisonten er helt vandret på billedet.


Gennemse billederne

Tag en hel masse billeder, så du har nogle at vælge imellem. Og stryg straks de uskarpe! Der er intet, der skræmmer en lejer væk som uskarpe billeder. Hvis du har mulighed for at redigere dine billeder (de fleste smartphones har et simpelt billede-redigeringsprogram), så skru gerne lidt op for lys, kontrast og farvemætning. Det pynter!Pro tips:
Hvis du har et professionelt kamera eller udstyr, så lys dit rum op med Flash. 
Flash er en fantastisk måde at lyse et rum op med. Brug en ekstern blitz, så den kan tages af kameraet og placeres et andet sted i rummet. Placér blitzen mod en væg, så lyset bliver spredt ud i lokalet (og blødere). 
Du kan også lyse et rum op ved at benytte en lang lukketid. Jo længere tid, lukkemekanismen er åben, jo mere lys rammer sensoren, og det giver et lysere foto. Husk at bruge en tripod for skarpe fotos. 
Du kan også skrue op for kameraets ISO. Det gør sensoren mere lyssensitiv, hvilket gør dit foto lysere. Det kan dog føre til uskarpe fotos, og det er en dødssynd i denne verden! Hold derfor din ISO under 800.

Motiver du skal have med, når du tager billeder af dit sommerhus


Selve sommerhuset

Billedet af selve sommerhuset er det vigtigste for at fange folks opmærksomhed. Vælg en solskinsdag og tag billedet midt på dagen, når solen står højt på himlen. Sørg for at græsset er slået (hvis du altså slår græs), og man kan se lidt af grunden på billedet.Køkken og bad

Ryd så meget væk på overflader i køkkenet som muligt. Kaffemaskine, frisk frugt og krydderurter er dog et plus.

Toilet og badeværelser skal være rene og pæne. Skab lidt hotelstemning ved at tænde et par levende lys, hæng rene håndklæder op, eller arranger dem hyggeligt på en hylde eller i en kurv på gulvet. Fjern alle personlige ting som tandbørster og plejeprodukter. Tag et billede af en lille detalje eller et lysindfald. Det handler om at sætte sætte følelserne i gang mere end det praktiske ved et toilet.

Husk at slå brættet ned, og at man ikke kan se dig i spejlene!